Suroviny: | Korpus: • 140g máslových sušenek • 60g rozpuštěného, změklého másla • Náplň: • 750g kyselejších jablek (např. Boskoop, Jonathan) • 2-3 lžíce citrónové šťávy • 2 balíčky Pudingu s vanilkovou příchutí • 500ml jablečné šťávy (džusu) • 100g cukru • 2 balíčky Vanilínového cukru • 2½ lžíce tekutého květového medu |
---|---|
Postup: | Sušenky dáme do pytlíku a pomocí válečku hodně rozdrobíme. Rozdrobené sušenky dáme do mísy a přidáme máslo. Dobře promícháme. Vzniklou hmotu pomocí lžíce rovnoměrně a hodně namačkáme do formy (prům. 26 cm) vyložené pečícím papírem a zároveň vymačkáme po stranách malý okraj. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Nakonec je rozkrájíme na malé kostičky a zakapeme citrónovou šťávou.Pudingový prášek rozmícháme se 100 ml jablkové šťávy. Zbylou jablečnou šťávu smícháme v hrnci s cukrem, vanilínovým cukrem a medem a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z plotny, za stálého míchání přilijeme rozmíchaný puding a ještě krátce povaříme. Přimícháme jablečné kostičky a směs dáme na těsto. Povrch uhladíme. Jablečník dáme do trouby a pečeme: - Elektrická trouba : 180°C (předehřát troubu) - Horkovzdušná trouba: 160°C (nepředehřívat) - Plynová trouba: stupeň 2-3 (nepředehřívat) Doba pečení: cca 40 minut. Po upečení uvolníme nožem okraje a necháme ve formě trochu zchladnout. Poté vyjmeme jablečník z formy a necháme zchladnout úplně (aby jablečník ztuhl). |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 20:09:01 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.