Suroviny: | 4 vejce200g cukru125ml vody125ml oleje350 g polohrubé mouky1 bal Vanilínového cukru1 bal Kypřicího prášku do pečivaasi 500 g ovoce (čerstvé, kompotované nebo mražené) |
---|---|
Postup: | Čerstvé ovoce omyjeme a event. pokrájíme na drobné kousky. Pokud použijeme kompotované ovoce, necháme ho okapat. Mražené ovoce nerozmrazujeme.Do větší mísy prosejeme mouku. Přidáme všechny zbylé suroviny kromě ovoce a šleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni otáček dokud nevznikne hladké těsto (asi 2 minuty). Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech. Těsto nahoru posypeme ovocem a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě 180 - 190 °C po dobu 25 - 35 minut.Po upečení necháme vychladnout. Bublaninu servírujeme poprášenou moučkovým cukrem |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 14:03:49 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.