| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

TŘENÁ BUBLANINA

Suroviny:150g polohrubé mouky • 150g másla • 150g moučkového cukru • 3 vejce • vanilinový cukr • 500g ovoce
Postup:V misce třeme změklé máslo (případně jiný oblíbený tuk - Heru, Ramu apod.) společně s cukrem a žloutky. Třeme poctivě vařečkou a opravdu až do pěny. Abychom u toho vydrželi, díváme se přitom na televizi a doufáme, že výsledek bude stát za to. Z bílků si ušleháme pevný sníh a postupně jej přidáváme na střídačku s moukou do utřeného tuku. Menší plech nebo koláčovou formu, ve které budeme bublaninu péci, si vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Navrch poklademe ovoce - nejvhodnější je drobné ovoce jako třešně, višně, rybíz, borůvky, ale je možné použít i větší ovoce, které si však před kladením na povrch moučníku rozkrájíme. Pokud máme pocit, že je ovoce přezrálé a vlhčí, můžeme je nejdříve lehce obalit v hrubé mouce a potom teprve položit na připravené těsto. Pečeme v dobře vytopené troubě do růžova. Před podáváním můžeme pocukrovat.

Lze použít samozřejmě i zmrazené ovoce (před použitím nerozmrazujeme), nebo kompotované ovoce (před použitím necháme důkladně odkapat šťávu a obalíme v mouce).
Vložil:

*Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14

Novákovic rodinka
Datum:19.9.2008 10:34:12
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.