Suroviny: | 150g polohrubé mouky • 150g másla • 150g moučkového cukru • 3 vejce • vanilinový cukr • 500g ovoce |
---|---|
Postup: | V misce třeme změklé máslo (případně jiný oblíbený tuk - Heru, Ramu apod.) společně s cukrem a žloutky. Třeme poctivě vařečkou a opravdu až do pěny. Abychom u toho vydrželi, díváme se přitom na televizi a doufáme, že výsledek bude stát za to. Z bílků si ušleháme pevný sníh a postupně jej přidáváme na střídačku s moukou do utřeného tuku. Menší plech nebo koláčovou formu, ve které budeme bublaninu péci, si vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Navrch poklademe ovoce - nejvhodnější je drobné ovoce jako třešně, višně, rybíz, borůvky, ale je možné použít i větší ovoce, které si však před kladením na povrch moučníku rozkrájíme. Pokud máme pocit, že je ovoce přezrálé a vlhčí, můžeme je nejdříve lehce obalit v hrubé mouce a potom teprve položit na připravené těsto. Pečeme v dobře vytopené troubě do růžova. Před podáváním můžeme pocukrovat.Lze použít samozřejmě i zmrazené ovoce (před použitím nerozmrazujeme), nebo kompotované ovoce (před použitím necháme důkladně odkapat šťávu a obalíme v mouce). |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 19.9.2008 10:34:12 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.