| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Holubki (plněné zelné listy)

Trdiční jídlo, které se s oblibou vaří ve většině romských rodin u nás i ve světě.
Suroviny:Potřebujeme: 4 velké zelné listy, 200 g mletého vepřového nebo kuřecího masa, 2 větší naběračky dušené rýže, olej, cibule, česnek, sůl, pepř, hladká mouka. •
Postup:Zelí povaříme tak, aby zvláčnělo, ale ještě zůstalo pevné, necháme vychladnout. Do mletého masa přidáme uvařenou rýži, pepř, cibuli, česnek a promícháme. Zelné listy rozebereme, okrájíme, dáme dovnitř směs s mletým masem, zabalíme, dáme do hrnce, zalijeme trochou vody, osolíme a necháme vařit. Někdo dává holubki do trouby, ale lze je vařit i ve vodě. Vaří se půl hodiny či hodinu, podávají se s chlebem nebo s bramborami.
Vložil:

*Romčátka

Projekt Naše romské dítě
Datum:25.8.2008 10:55:28
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.