Suroviny: | 300 ml vody • 250 g hladké mouky • 2 lžíce cukru krystal • 1 špetka soli • 5 lžic olivového nebo slunečnicového oleje • 2 ks vajecna obalení: 4 lžíce cukru krupice • 1 lžička skořice - mletána smažení: olej |
---|---|
Postup: | Do mísy přesijeme mouku, přidáme sůl a cukr. V kastrolku rozehřejeme vodu s olejem do varu. Vsypeme dovnitř mouku a vše hněteme pomocí vařečky do hladké tuhé pasty. Po cca 2 minutách odsavíme a necháme zchladnout.Do prochladlé hmoty postupně zamícháme vejce až vznikne hladké těsto.Na plochém talíři smícháme cukr s trochou skořice.Těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou, nebo hvězdičkovou násadkou. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na hluboké pánvi na 170°C (až kousek těsta syčí na povrchu) a do oleje postupně stříkáme malé tyčky, závitky a esíčka. Každý necháme smažit asi 2min. do světle hněda. Vyndáme je na ubrousky, necháme usušit od přebytečného oleje a obalíme je v cukru se skořicí.Podáváme nejlépe ihned s dobrou čokoládou, nebo kávou. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 7.1.2019 22:30:12 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.