Suroviny: | 50 g másla • 1 cibule • 4 stroužky česneku • 400 g očištěné dýně (nejlépe Hokkaidó nebo muškátové) • 100 ml bílého muškátového vína • asi 200 ml zeleninového vývaru • 150 ml smetany • 6 lžic nastrouhaného parmezánu • hrst petrželové natě • muškátový oříšek • parmezán a piniové oříšky na posypání • 400 g suchých semolinových těstovin • olivový olej • sůl |
---|---|
Postup: | Na másle pozvolna osmahneme najemno nakrájenou cibuli, po deseti minutách přidáme česnek, dusíme dalších pět minut, poté vložíme nakrájenou dýni, osmahneme, podlijeme vínem, necháme odpařit alkohol, dolijeme zeleninovým vývarem a dusíme, až je dýně měkká.Šťouchadlem na brambory vše rozmačkáme na jemnější konzistenci, nemixujeme, omáčka nesmí být zcela hladká, měly by v ní zůstat malé kousky dýně. Směs zalijeme smetanou, případně podle potřeby ještě vývarem a necháme přejít varem. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí, případně trochu pepřem. Odstavíme, těsně před tím, než scedíme těstoviny (abychom měli dokončeno současně), vmícháme nastrouhaný parmezán a nasekanou petrželku. Horké těstoviny ihned vmícháme do omáčky. Na talíři sypeme strouhaným parmezánem, piniovými oříšky a lehce zakápneme olivovým olejem. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 3.11.2018 21:07:27 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.