Suroviny: | 1 máslová dýně • špetka soli • 5 lžic vody |
---|---|
Postup: | Máslovou dýni umyjeme, osušíme a oloupeme (nejlépe to jde zubatou škrabkou). Pak ji překrojíme na poloviny a z každé odstraníme vnitřní roztřepenou část dužiny se semínky.Rozkrájíme na kousky velké asi dva centimetry, nasypeme je do kastrolu a podlijeme cca čtyřmi - pěti lžícemi vody. Osolime špetkou soli a zakryté dusíme na velmi slabém ohni 20 minut doměkka. Necháme vychladnout a rozmixujeme ponorným mixérem.Tohle pyré se dá použít jako přísada do pečení, jako samostatný dezert, po smíchání se zakysanou smetanou jako zmrzlina, jako polotovar do omáčky k masu, k výrobě krémového italského risotta nebo jako přísadu do zapékaných lasagní. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 9.4.2018 22:00:21 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.