| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Maso na majonéze

Zajímavá úprava masa, zejména suchá kuřecí prsa nebo vepřové kotlety může chuťově velmi pozvednout. A kupodivu lze takto upravit i maso hovězí.
Maso na majonéze
Suroviny:4 plátky masa (kuřecí prsa, vepřový kotlet, krůtí prsa, hovězí a pod.) • 1 hrnek majonézy - pokud děláme domácí, pak je to majonéza z 1 vajíčka • sůl, pepř • koření - čubrica nebo grilovací • 3 cibule (nebo pór) • 6 stroužků česneku • 2 lžíce jemně sekané petrželky • cca 80 g anglické slaniny • cca 80 g sýra
Postup:Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Dno pekáče potřeme 2 lžícemi majonézy, rozložíme maso, posypeme hustě drobno nakrájenou cibulí (nebo pórkem). Posypeme rozetřeným česnekem, kořením a petrželkou. Nahoru položíme plátky anglické slaniny a plátky sýra a opět potřeme majolkou.

Pokud děláme z masa hovězího, naklepané plátky potřeme česnekem či kořením ochucenou majonézou a stočíme do ruliček. ty pak klademe na dno pekáčku. Dál postupojeme jako psané výše (cibule, slanina, sýr, majonéza).

Dáme do vyhřáté trouby zapékat na cca 45 minut (v případě hovězího cca hodina až 1 1/4 hodiny).
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:11.1.2018 12:23:58
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.