Suroviny: | Na 2 porce • 1 ks střední lilek • 4 ks větších žampionů • 2 stroužky česneku • 2 plátky veky • 150 g tvrdý sýr • na trojobal mouka - vejce - strouhanka |
---|---|
Postup: | Baklažán příčně nakrájíme na tenké, asi 0,5 cm plátky. Lehce osolíme a opepříme, necháme vypotit hořkou vodu a vylijeme ji.Mezi tím posekáme žampiony na drobno, podusíme je na másle nebo oleji, ochutíme česnekem a solí a pak přidáme 50 g nastrouhaného sýra a nadrolenou nebo nastrouhanou bagetu k zauštění tak, aby se směs dala „uplácat“.Plátky lilku osušíme kuchyňskou utěrkou. Na polovinu plátků lilku dáme směs a přitlačíme. Zbylý tvrdý sýr nakrájíme na plátky. Na směs položíme po plátku tvrdého sýra a přimáčkneme prázdné plátky lilku. Baklažánové "sendviče" obalíme v trojobalu a usmažíme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 11.8.2014 22:49:38 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.