| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Telecí řízek plněný pšeničným bulgurem

Zajímavé využití dnes moderní suroviny.
Suroviny:80 g pšeničného bulguru • 200 ml vody • 1-2 lžíce oleje • 2 cibule • zelená petržel • bazalka • 4 plátky větších telecích (kuřecích či krůtích) řízků • 2 vejce • strouhanka • pepř • sůl • olej • 2 cibule • 100 g žampionů • zeleninový vývar • 50 g másla •
Postup:Na pánev dáme olej, zpěníme cibuli, přidáme bulgur, vodu a sůl. Za občasného míchání vaříme přikryté cca 5 minut a pak necháme cca 15 minut odstát. Pak přidáme nakrájenou papriku, petrželku, bazalku a necháme trochu vychladnout.

Zapékací mísu vytřeme máslem a rovnoměrně rozložíme nakrájené žampiony a cibuli. Okořeníme pepřem. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Do každého plátku zabalíme 2 - 3 lžíce připraveného bulguru a uzavřeme jehlou či párátkem. Naplněné řízky obalíme ve strouhance, namočíme v rozšlehaných vajíčkách a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Dáme do zapékací mísy na vrstvu žampiónů a cibule, zalijeme vývarem a podle potřeby osolíme. Na povrch dáme plátky másla a z počátku pomalu zapékáme (cca 170° C 15 minut). Před dokončením zvýšíme teplotu (cca 200° C) a asi 5 - 7 minut doděláme pěknou barvu.

Hotové řízky obložíme na talíři žampiony a podáváme se pšeničnou rýží nebo bramborami politými šťávou z masa.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:1.9.2013 22:47:06
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.