Suroviny: | 2 tvarohy nebo zakysané smetany (u té je ale nutné použít želatinu, s pudinkem tak dobře nedrží tvar, raději používám ty tvarohy + pudinky) • 500 ml mléka (může být i umělé mléko nebo MM) • 1 malý bílý jogurt • 100-150 g másla • cukr dle uvážení • 2 vanilkové pudinky • balíček piškotů • ovoce - může být kompotované, lepší je drobnější a měkké ovoce • želatina, trochu šlehačky, oříšky, strouhaná čokoláda, lentilky nebo ovoce na ozdobu |
---|---|
Postup: | Uvaříme pudink z půl litru mléka a 2 pudinků (pozor, velmi rychle houstne!), je potřeba, aby byl dostatečně tuhý. Necháme vychladit. Po vychlazení rozmixujeme se 2 tvarohy a cukrem (množství dle uvážení) do hladkého krému.Dortovou formu vyložíme alobalem a dno vyložíme dvěma vrstvama piškotů. Ty zakapeme ovocnou šťávou (z kompotu), ale lze použít i mléko nebo vodu - aby byly piškoty měkčí a dortík se dal krájet. Zalejeme půlkou tvarohového krému a dáme další vrstvu piškotů. Na ní rozmístíme ovoce (pokud je větší ovoce, tak nakrájet na drobno). Nahoru zalejeme druhou půlkou tvarohového krému a nazdobit (buď tedy želatinu a pak dozdobit nebo zdobit přímo na krém). Já nyní dávala červený rybíz a z něj jsem i udělala nápis "Tomášek" a "1". Dortík se musí vychladit alespoň přes noc, aby krém ztuhl. |
Vložil: | zářiovky - správce ZÁŘIOVKY 2011 |
Datum: | 3.1.2012 17:40:14 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.