| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hovězí na hořčici

Suroviny:hovězí maso na plátky • hořčice plnotučná • cibule (dle masa, 4 plátky = 4 malé cibule) • vývar • mouka nebo jíška dle potřeby • bujón • sůl
Postup:Plátky hovězího naklepu, lehce nasolím a těžce potřu hořčicí. Já potírám zatím jen jednu stranu, druhá bude posléze;) Dám na pánev tou potřenou stranou a zprudka orestuju, pak to ztlumím, potřu druhou stranu, otočím a orestuju. Mezitím si v papiňáku osmahnu cibulku, dost cibulky ;) A když je tak akorát, položím na to ta masa. Restuju ještě chvilku, ale jen tak, aby se to nepřipálilo. Pak to zaliju vodou, dám do toho masox, nebo hovězí bujón, přiklopím a nechám dusit do měkka. V papiňáku jen 1/4 hodiny, v hrnci se musí dýl. Pak dochutím případně solí, ale po tom bujónu a hořčici se nemusí, už to chuť má. Zahustím podle potřeby, někdy se nemusí, cibulka to zahustí sama. Nesmí to být husté jako klasická omáčka, jen spíš hustší šťávička. K tomu brambory, brkaše, nebo rýže. Dobrou chuť!

p.s. výměna hovězího masa za vepřové je možná.
Vložil:

*Markéta + Kačenka

Ledňáčci 2011
Datum:30.12.2011 12:55:18
Názory k receptu (6 názorů)
Kremžská Arni 2.1.2012 19:47
Kremžská Arni 2.1.2012 19:48
*Re: Kremžská Arni 2.1.2012 19:49
Dělám podobné... x x 4.1.2012 13:10
Dělám podobné... x x 4.1.2012 13:11
Hovězí rozarka2012 3.2.2012 11:46

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.