Suroviny: | 800 g brambor • 2 žloutky • 2 lžíce másla • hrst strouhanky • špetka muškátového květu • sůl • olej • 2 vejce a strouhanka na obalení |
---|---|
Postup: | Brambory uvaříme nejlépe den dopředu doměkka. Oloupeme, prolisujeme do mísy, přidáme rozehřáté máslo, žloutky, strouhanku, koření a směs dobře promícháme. Z bramborového těsta formujeme krokety (kuličky) asi 2 cm v průměru, obalujeme je v ušlehaných vejcích a pak v prosáté strouhance. Vidličkou je trochu sploštíme, aby se rychleji prosmažily. Ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku je asi 5 - 8 minut smažíme dozlatova. Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa, ke špenátu nebo smaženému sýru.. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 14.8.2008 19:53:06 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.