Suroviny: | 200 g sušeného polotučného mléka • 200 g moučkového cukru • 40 ml vody • kávová lžička oleje • pár kapek mandlové tresti • podle potřeby potr. barva |
---|---|
Postup: | Cukr a suš. mléko přesijeme, abychom odstranili případné hrudky. Všechny suroviny je nutné pořádně propracovat. Kdo má domácí pekárnu, může hmotu nechat zpracovat tou pekárnou - nějaký program na míchání, bez hřátí a pečení. Ale nevím k tomu žádné podrobnosti, pekárnu nemám.Já to míchám ručně, vody přidám tak 2/3 připraveného množství, pak dám olej a tresť a zbytek vody už přidávám jen velice opatrně - namáčím si ruce do vody a hňácám a patlám, až je to akorát. Pokud se přidá vody mnoho, je z toho během chviličky kašička. Pokud se to stane, přidejte cukr a suš. mléko v poměru 1 : 1. Hotová hmota musí připomínat tuhostí i vzhledem modelínu, málo se lepit a lesknout se. Při vyvalování podsypáváme bramborovým škrobem (solamylem) nebo cukrem. Pokud se dá mnoho cukru, je hmota moc tvrdá, tak pozo na to. Pokud hmota zbyde, pečlivě ji zabalíme do potr. fólie a uložíe do ledničky. Před dalším použitím nahřejeme krátce (!!!) v mikrovlnce a propracujeme. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 14.7.2011 13:17:24 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.