Suroviny: | Na 4 porce: 400 g filé • 500 g brambor • 1 menší celer • 2 - 3 pórky • 1 sterilované žampiony • sůl, kmín, mletá sladká paprika • 1 kysaná smetana • grilovací koření • 100 g eidamu • olej |
---|---|
Postup: | Brambory oškrabeme a nakrájíme je na plátky silné asi 1 cm. Dáme je do vymazaného pekáče, posolíme, pokmínujeme a přidáme trochu mleté papriky a promícháme. Dáme je do trouby (180 °C) péct na 20-30 min., když jsou měkké, položíme na ně filé, které jsme předtím osolili a pokapali citronovou šťávou. Filé pečeme 10-20 minut. Mezitím nakrájíme pórek, celer nastrouháme na hrubém struhadle, slijeme žampiony a vše malilnko osmažíme na ojeli. Zalijeme kysanou smetanou, přidáme trochu grilovacího koření, soli a pepře. Směs dáme na filé a zasypeme nastrouhaným sýrem, který necháme v troubě rozpustit a zrůžovět. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 13.8.2008 21:27:55 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.