Suroviny: | 15 čtvercových plátků šunky (podle síly řezání 150 - 200 g) • 150 g másla • 250 g taveného sýra • 4 - 5 vajec natvrdo • sůl • 2 lžíce strouhaného křenu nebo sardelové pasty • 80 g Poličanu • 150 g Eidamu • 100 g majolky |
---|---|
Postup: | Z rozměklého másla, tavených sýrů, majolky, křenu (nebo sardelky) a strouhaných vajec vytvoříme hustý krém. Pokud nemáme eidam možnost nechat nakrájet na opravdu tenké plátky, pak ho do krému nastrouháme také. Pak bude asi třeba přidat trochu více másla, nebo majolky. Na potravinovou fólii rozložíme plátky šunky do obdélníku 3 x 5 plátků a to tak, aby se plátky lehce překrývaly. Na šunku natřeme část krému a poklademe plátky poličanu. Opět lehce přetřeme krémem a poklademe plátky sýru. Nahoru dáme zbytek krému a pak vše pomocí potravinové fólie podél delší strany obdélníku opatrně a pevně stočíme do rolády. Roládu zabalíme do fólie a dáme do ledničky nejlépe přes noc. Druhý den krájíme ostrým nožem na šikmé plátky cca 1 cm silné. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 13.8.2008 20:51:54 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.