Suroviny: | 600 g kančí plece / nebo kýty /, 100 g slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 středního celeru, cibule, 200 ml červeného suchého vína, 150 ml velmi silného šípkového čaje, celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, špetka tymiánu, šípkový džem, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, vývar nebo voda, sůl |
---|---|
Postup: | Kančí prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem. Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření. Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka.Během pečení, je-li potřeba, podléváme vývarem nebo vodou.Maso vyndáme, do omáčky přidáme další lžíci /nebo víc - podle chuti / džemu, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme. Většinou je třeba zvěřinu předem naložit. Já nejraději jen poleji rozpuštěným máslem, přidám koření a nechám v chladu přes noc odležet. |
Vložil: | Helča+Tomík+Dominička Srpňátka2009 |
Datum: | 11.3.2010 22:49:36 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.