Suroviny: | 1x 500g těstovin, nejlépe vrtule • 1x 400g konzerva loupaných rajčat, vyzkoušena Valfruta i levnější marketové značky • 1x 200ml kelímek šlehačky, smetany nebo plnotučného mléka (jak se kdo bojí kalorií) • 1-3x palička česneku • 200g nastrouhaného sýra • Voda a sůl na uvaření těstovin • může být ještě bazalka, oregano... dle chuti |
---|---|
Postup: | Uvařím těstoviny méně, než jsem zvyklá, při slévání nejsem tak důsledná (na dně zbyde max.1/2cm vody), přidám rajčata, šlehačku a přivedu k varu, zamýchám česnek a bylinky a vypnu vařič, nechám cca 10min. odpočívat pod pokličkou, omáčka se "nacucne" do těstovin, podávám posypané sýrem, nebo rozdělím do zapékacích misek, posypu sýrem, zapékám do růžova každou porci zvlášť |
Vložil: | anemon Vaříme levně |
Datum: | 2.2.2010 13:08:38 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.