| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kapr von Eidam

Vzhledem k tomu, že nejsme doma velcí nadšenci klasického "smaženého kapra v trojobalu", bývá na našem štědrovečerním stole filé zapečené se sýrem, tedy tento recept, verze B.....
Kapr von Eidam
Suroviny:Na 4 porce: 4 porce ryby (může být i filé) • 1 citrón • sůl • mletý kmín • 2 vejce • 100 g sýra (gouda, ementaller, nebo i ten eidam) • 2 lžíce másla • olej na smažení •
Postup:Verze A -> smažený: Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce. Vejce rozšleháme a smícháme s nastrouhaným sýrem. Porce ryby obalujeme v sýrové směsi a v rozehřátém oleji usmažíme dozlatova. Kapra pokapeme rozehřátým máslem a podáváme s brambory.

Verze B -> pečený: Očištěné a osušené porce ryby pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet cca 20 minut. Potom je osolíme, opepříme, posypeme trochou kmínu a obalíme v hladké mouce. Na oleji osmahneme po obou stranách a naskládáme do pekáče, vymazaného máslem. Vejce rozšleháme a smícháme s nastrouhaným sýrem. Tuto hmotu natřeme na kousky ryby a zapečeme v troubě nebo pod grilem. Pochopitelně lze toto "spáchat" i s kostkami filé :-)
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:13.8.2008 3:07:37
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.