Suroviny: | 500 g čočky • 3 lžíce rostlinného oleje • 3 lžíce hladké mouky • 1 cibule • špetka tymiánu • sůl • ocet |
---|---|
Postup: | Opláchnutou a přebranou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě. Pak ji uvaříme doměkka. Na tuku osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky, zaprášíme moukou, zalijeme vodou scezenou z čočky. Dochutíme octem a povaříme. Pak přidáme uvařenou čočku a podle chuti osolíme a okořeníme tymiánem. Čočku podáváme s kyselou okurkou a uzeninoum nebo se sázeným vejcem. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 29.1.2010 1:10:57 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.