Suroviny: | 250 g polohrubé mouky • 3 vejce • 10 lžic mléka • 2 lžíce oleje • sůl • menší cibule • 150 g čerstvých nebo 3 hrsti sušených hub • 3 stroužky česneku |
---|---|
Postup: | Sušené houby zalijeme vodou.Z mouky, vajec, mléka a špetky soli vypracujeme těsto. Mícháme tak dlouho, až se začnou tvořit vzduchové bublinky. Necháme minimálně 15 minut odpočinout, lepší je nechat těsto hodinu v lednici.Ze sušených hub vymačkáme vodu, čerstvé prostě nakrájíme. V kastróle zpěníme na 1 lžíci oleje najemno nakrájnou cibuli a přidáme houby. Opražíme je doměkka a ochutíme solí a rozetřeným česnekem. V hlubokém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu s druhou lžící oleje. Těsto protláčíme speciálním sítem přímo do hrnce s vařící vodou. Když halušky vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou. Zcezené je dáme do rendlíku s houbami a ještě je můžeme společně osmahnout. Přidáme nasekanou zelenou petrželku a promícháme. Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 20.1.2010 1:55:48 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.