Suroviny: | 1 bílek • 150 - 160 g práškového (pokud chceme zdobit kornoutkem perníky, tak 3x prosetého!!!) cukru • 1 lžíci citrónové šťávy (přes kávový filtr procezené) • 1 lžíci škrobu (Maizena, Gustin a pod.) • |
---|---|
Postup: | Bílek procedíme přes sítko, abychom se zbavili těch "uzlíků", co v bílku jsou. Utřeme s 3x prosátým cukrem do hladka, přidáme citrónovou šťávu (přefiltrovanou přes plátýnko nebo kávový filtr) a škrob.Poznámka: My ji doma děláme ze 3 násobné dávky, protože jí slepujeme perníkovou chaloupku, potom přilepím hlavičky kokosových hříbečků k nožkám a nakonec zdobíme perníčky.Od jedné zkušené perníkářky mám trochu jiný rozpočet - na 20 ml bílku se dá 8 kávových lžiček přesátého práškového cukru a 1 lžičku škrobu. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 13.8.2008 2:50:48 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.