| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jednohubky z odpalovaného těsta

Odpalované těsto není ani sladké, ani slané, takže se dá použít na oba typy pohošťění. Většinou se z něho pečou věnečky a větrníky, ale nám se lépe osvědčily menší tvary.
Jednohubky z odpalovaného těsta
Suroviny:3/8 l vody • špetka soli • 110 g másla • 220 g hrubé mouky • 4 vejce • náplň - slaná či sladká
Postup:Voda se dá vařit se špetkou soli a máslem. Když vře (vykypí jako mléko), naráz vsypeme mouku. Mícháme na mírném ohni až se těsto přestane lepit na dno. Po prochladnutí vmícháme vajíčka - postupně, jedno po druhém.

Naplníme sáček a na plech vytáčíme malé hromádky nebo věnečky. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 220 °C. Do trouby dáme šálek vody, ale při pečení ji ani za nic neotvíráme! Těsto dost naskočí a nafoukne se, tvary je třeba stříkat dál od sebe.

Další úprava: Můžeme si je upéci dopředu, rozkrojit doporučuji než úplně vychladnou. Plníme až před podáváním křenovou šlehačkou, šunkovou pěnou, sardelovým máslem a pod. Nebo je možné do těsta přímo zamíchat kostičky slaniny nabo strouhaný sýr.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:13.8.2008 0:08:11
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.