| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Slaný špenátový koláč

Suroviny:400 g listového těsta • hladká mouka • 450 g čerstvého špenátu nebo 150 g špenátového protlaku • 250 g jemného tvarohu • jedna lžíce pikantního sýra (niva) • jedna cibule • jedna lžíce oleje • sůl • pepř • jedna lžička mletého kmínu • čtyři vejce • celý kmín •
Postup:Listové těsto rozdělíme na poloviny a obě postupně rozválíme na pomoučeném vále. Jednu část těsta vložíme do hlubšího plechu tak, aby po stranách trochu přesahovalo. Špenát umyjeme, odstraníme stonky, nakrájíme, mražený špenát necháme trochu rozmrazit. Špenát, tvaroh a strouhaný sýr dáme do mísy. Přidáme na oleji osmaženou cibuli, osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a vmícháme tři žloutky. Nakonec ještě vmícháme tuhý sníh ze tří bílků a směs vylijeme na připravené těsto. Přikryjeme druhou částí těsta, okraje k sobě jemně přitiskneme, povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme deset minut při nejvyšší teplotě, potom teplotu stáhneme na polovinu a upečeme dozlatova.

Vložil:

únor07

miminka únor 07
Datum:12.8.2008 18:13:34
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.