Postup: | KOBLIHY – klasické 500g polohr. mouky 30g tuku 30g cukru 3 žloutky 30g droždí 1 lžíce rumu špetka soli ¼ mléka hustá zavařenina olej Necháme vykynout kvásek ze lžičky cukru a mouky, droždí a 4 lžic vlažného mléka. Utřeme tuk s cukrem a žloutky do pěny. Do ní vlijeme kvásek, rum, přisypeme mouku, trochu soli a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout. Lehce rozválíme na plát asi 1 cm silný a skleničkou na něm naznačíme koblihy. NA polovinu koleček dáme doprostřed malé množství marmelády. Na ně položíme vykrojená kolečka, okraje přitiskneme a znovu vykrojíme koblihy (to je důležitý uzavírací fígl:o). Přikryjeme je utěrkou a necháme kynout po jedné straně, potom je obrátíme a necháme kynout ještě 10 minut po druhé straně. Vykynuté koblihy vkládáme do rozpálkeného oleje tak, aby byly z poloviny potopeny. Zakryjeme je pokličkou a smažíme pomalu asi 2-3 minuty.Pak odkryjeme, obrátíme a smažíme po druhé straně. Usmažené koblížky necháme odkapat na ubrousku. |
---|---|
Vložil: | únor07 miminka únor 07 |
Datum: | 12.8.2008 18:03:12 |
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.