| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Nakládaný hermelín

Pro milovníky tohoto sýra :o))))
Postup:Potřebujeme:

sklenici odpovídající velikosti (jelikož je nutná celkem rychlá konzumace - nenakládáme toho hodně, pouze tolik kolik jsme schopni opakovaně sníst)

hermelín, cibuli, česnek, pepř celý, bobkový list, feferonky, olej

Postup:

cibulku nakrájíme na kolečka, tak i česnek

hermelín prokládáme cibulí, česnekem, pepřem, podle chuti feferonkama

bob. list 1-3 dáme z boku sklenice

na závěr zalijeme vlažným olejem cca 50°C (je to lepší pro rychlejší "zraní")

sklenici pevně uzavřeme a uložíme do temna - nejlépe do špajzu

při pokojové teplotě můžeme otevřít za 3-5 dní (koštování je povoleno) :o)))

konzumace musí být rychlá - cca do týdne, jelikož nám pak začne hermelín "přezrávat"

Jen tak pro srovnání: pro tři dospělé osoby jsem nakládala 10 hermelínů

TYP: hermelíny můžete pokrájet na kostičky, čtvrtky, půlky - jejich zrání i konzumace je rychlejší

Už se těším až jich o vánocích pár naložím - máme je moc rádi!

Dobrou chuť

Vložil:

únor07

miminka únor 07
Datum:12.8.2008 17:55:05
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.