Postup: | Potřebujeme:sklenici odpovídající velikosti (jelikož je nutná celkem rychlá konzumace - nenakládáme toho hodně, pouze tolik kolik jsme schopni opakovaně sníst) hermelín, cibuli, česnek, pepř celý, bobkový list, feferonky, olejPostup: cibulku nakrájíme na kolečka, tak i česnek hermelín prokládáme cibulí, česnekem, pepřem, podle chuti feferonkama bob. list 1-3 dáme z boku sklenice na závěr zalijeme vlažným olejem cca 50°C (je to lepší pro rychlejší "zraní") sklenici pevně uzavřeme a uložíme do temna - nejlépe do špajzu při pokojové teplotě můžeme otevřít za 3-5 dní (koštování je povoleno) :o))) konzumace musí být rychlá - cca do týdne, jelikož nám pak začne hermelín "přezrávat"Jen tak pro srovnání: pro tři dospělé osoby jsem nakládala 10 hermelínůTYP: hermelíny můžete pokrájet na kostičky, čtvrtky, půlky - jejich zrání i konzumace je rychlejšíUž se těším až jich o vánocích pár naložím - máme je moc rádi! Dobrou chuť |
---|---|
Vložil: | únor07 miminka únor 07 |
Datum: | 12.8.2008 17:55:05 |
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.