Suroviny: | 300g polohrubé mouky • 1 vejce • sůl • zelí (půlka hlávkového nebo 400g kysaného) • 100g špeku (uzené slaniny) • 2 cibule |
---|---|
Postup: | Do mísy dáme mouku, přidáme vajíčko a zředíme vodou. Osolíme. Rozmícháme na řidší těsto, které ale není tekuté. Do kastrolu dáme vařit vodu a když se vaří, protlačujeme nad kastrolem pomocí haluškovače kousky těsta a necháme je padat do vroucí vody. Vaříme asi 5 minut (halušky vyplavou).Pokud máme hlávkové zelí, nakrájíme ho na kousíčky a osmažíme na cibuli. Na jiné pánvi osmahneme kostičky špeku.Pokud máme zelí kysané, pouze si osmahneme kostičky špeku a na této pánvi pak kysané zelí po odlití šťávy prohřejeme.Nyní vše promícháme a podáváme.Varianta: Halušky promícháme se špekem a posypeme strouhanou brynzou.Varianta 2: Ještě horké halušky promícháme s taveným sýrem. Čím vyšší obsah tuku, tím lépe se rozpustíVarianta 3: Halušky podáváme s kuřetem na paprice. |
Vložil: | Romčátka Projekt Naše romské dítě |
Datum: | 26.12.2008 3:48:25 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.