| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Šinga

Sladký závin, který se u Romů často peče na štědrovečerní stůl.
Šinga
Suroviny:1 kg polohrubé mouky • 1 kostička droždí • 10 lžic pískového cukru • 3 vejce • citronová kůra • 1/2 l vlažného mléka • 250 g másla Hery • kakao • sůl •
Postup:Mouku nasypeme do mísy, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, 10 lžic cukru, špetku soli a nastrouhanou citrónovou kůru. Do mísy přidáme do vlažného mléka kostku droždí se lžičkou mouky a cukru.

Vykynutý kvásek nalijeme do mísy, vše prohněteme. Dáme kynout těsto na teplé místo.

Z vykynutého těsta vyválíme 3 placky, které pomažeme máslem. Kakao smícháme s cukrem a pomažeme jím vyválené placky. Smotáme do rolády a vložíme do olejem vymazaného pekáče.

Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Během pečení potíráme rozpuštěným máslem.

Vložil:

*Romčátka

Projekt Naše romské dítě
Datum:26.12.2008 3:25:58
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.