| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pudingoše

Pudingoše
Suroviny: CESTO: 90 dk HL múky špeciál • 10 dk prášk. cukru • 1 kocka droždia • 4 dl mlieka • 5 PL oleja • 1 bal vanilk. cukru • 1 PDP • štipka soli • 2 vajcia

PLNKA: 1/2 l mlieka • 2 bal. čok. pudingov • 4 PL kakaa • 25 dk kryšt. cukru • 25 dk Palmarínu •
Postup:Z mlieka, cukru a puding. práškov uvaríme hustý puding. Do mierne vychladnutého pudingu primiešame Palmarín a necháme vychladnúť. Potom primiešame kakao. Dobre vymiešame.

Zo surovín na cesto vypracujeme cestíčko. Rozdelíme ho na 6 dielov, každý diel rozvaľkáme na obdlžnik, naplníme plnkou a urobíme záviny. Potom splietame po dva záviny do vrkoča, vzniknú 3 pletenky, ktoré dáme na vymastený plech. Potrieme ich olejom. Prikryjeme servítkou a obrúskom a necháme kysnúť (najlepšie v trošičku predhriatej rúre) asi pol hodiny. Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 40 min.

_____________________________________________________________________________

Kvások si pripravujem vždy osobitne z teplejšieho mlieka, 3 KL cukru, trocha múky a droždia. po vykysnutí ho pridáme do múky + ostatn. suché suroviny, prilejem mlieko, pridám vajíčka a ostatné mokré suroviny.

Kým nám krásne "rástol" kvások, uvaríme si puding, potom pridáme Palmarín. Neskôr pridáme kakao, opatrne zamiešame, aby "nezhrčkavelo". S kakaom je čokoládový puding ešte čokoládovejší.

Vypracujeme cesto, ručne ho "hnietime" aspoň 10 minút. Dobré posilňovanie, lebo cesto je tuhšie. Potom rozdelíme na 6 bochníkov a vyvaľkáme na menší plát.

Rozotrieme čokoládový krém, na jeden plát vyjdú 3 veľké polievkové lyžice, a zostane dačo aj v hrnci pre maškrtníkov.

Zvinieme tak, že zľahka prehadzujeme po kúsku, nerobíme klasické gúľanie. inak bochníček si nevyvaľkáme na veľmi veľký obdlžnik, lebo pri zavinutí sa závin sám predĺži. zlepíme oba konce, aj po dlžke cesto prstami "zoštipkáme" - zlepíme.

Závinčeky opatrne spletieme a položím na vymastený plech.

Po pol hodine kysnutia v teple. už len upiecť. koláčik sledujte, rýchlo sa upečie vrch a zvnútra môže byť surový. Radšej pečte pomalšie, prípadne znížte potom teplotu.
Vložil:

*Anita+D

Repiki
Datum:22.12.2008 7:57:35
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.