Suroviny: | 2 vaničky tvarohu • 3 lžíce želatiny ( možná 30g to bude ) nebo Karagenan / pro vego3še :-) / • 1 zakysaná smetana • piškoty • 2 lžíce moučkového cukru ( případně víc lžic dle chuti ) • 2dc mléka • zmražené nebo čerstvé ovoce |
---|---|
Postup: | Tvaroh se smíchá se smetanou a cukrem. Toto je nutné mít připravené před bobtnáním želatiny!Do mléka se namočí želatina a ta se pak vmíchá do směsi. Želatina z potravinářského průmyslu je silná. Má větší krystaly a než se smíchá tvaroh a smetanu, je to tuhé jako puding. Nevím jak to půjde s želatinou, která se musí vařit. Karagenan a agar se vařit nemusí.Na dno misky dáme potravinářskou folii, skládáme hotovou směs, piškoty a ovoce ( mražené borůvky, čerstvé jahody... ) střídáme vrstvyDáme do lednice nebo mrazáku a je to výborná mňamka na přesně takhle hnusné vedro jaké bylo. |
Vložil: | únor07 miminka únor 07 |
Datum: | 12.8.2008 17:36:07 |
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.