Suroviny: | pro 4 osoby: • 6 paprik • 2 rajčata • 1 malou cibuli • 1 malý česnek – hlavička |
---|---|
Postup: | Dám na plynový sporák rošt a na něm opeču /jak psala slunečnice až slupka zčerná/ papriky, pak rajčata, cibuli a česnek. Po opečení ihned vhazuji do igelitového pytlíku a utěsňuji. Když mám vše opečeno, tak sešmudlám z těch paprik a rajčat tu opečenou slupku,papriky také odpecičkuji, cibuli sloupnu a česnek taktéž. A pak nastane zpracování v hmoždíří /já osobně bych klidně použila mixer nahrubo, ale tady je tradice a ta je neměnná/. Nejdříve tam rozmnělním česnek, poté ho vyškrábnu do misky a pokračuju rozmnělněním cibule, dále rajčat a nakonec paprik. Ve finále je z toho taková hrubší pasta. Tu ososím, okořením a pokápnu olivovým olejem. |
Vložil: | Šťastné maminky Česko - arabské dětičky |
Datum: | 12.12.2008 13:11:22 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.