18.8.2020 11:28:41 Černá kronika
Manuál pro školy
V části bodů se podobá manuálu z května. Něktěré body jsou informativní, některé doporučené a některé závazné.
Ohledně družin a školních klubů je doporučeno:
D Zvážit organizaci oddělení školní družiny či školního klubu tak, aby oddělení, popřípadě skupina, byla tvořena žáky jedné třídy, popřípadě několika předem daných tříd (nenaplnění tohoto doporučení zvyšuje riziko karantény pro větší část žáků, pokud se v kolektivu vyskytne pozitivní jedinec, čímž může karanténa zasáhnout do různých tříd a ročníků).
Problém, pro malé školy, kde je družina jedna společná skupina s jednou vychovatelkou pro celý první stupeň.
Ohledně školních jídelen je doporučeno toto:
D Školní stravování se může poskytovat za níže uvedených doporučení, pokud nestanoví KHS nebo MZdjinak:Vrámci možností školy zajistitoddělení čico nejmenší kontakt různých skupin (např. rozložit vydávání obědů vdelším čase, je-li to možné, nebo vytvořit vjídelně sektory oddělující jednotlivé třídy).Hygiena a úklid podle pravidel stanovených vpředchozím textu. Důraz na nutnost mytí (případně dezinfekci)rukou před odebráním stravy. Neumožnit samoobslužný výdej, tj. odebírání příborů zhromadných zásobníků a využívání samoobslužných bufetů (nápoje, polévky, saláty).Cizí strávníci musí mít pro konzumaci vyčleněnýsamostatný čas nebooddělený prostor a po ukončenístravovánímusí být stoly a židle očištěny a dezinfikovány. Pro výdej stravy cizím strávníkům je nutné nastavit pravidla pro manipulaci s doneseným nádobím tak, aby nebyl ohrožen zdravotně nezávadný provoz školní jídelny.
Více na file:///C:/Users/apraz/AppData/Local/Temp/Manual_k_provozu_skol_M%C5%A0MT_MZd.pdf
Odpovědět