1.6.2012 9:41:09 Michaelas
Re: indukce nebo plyn?
Já upřednostňuju indukci.
Mám jen několik připomínek k dřívějším diskutujícím:
- nejde ztlumit - pokud chcete něco dělat opravdu na malém výkonu, je potřeba použít místo s nejnižším výkonem. Já už ani nevařím nic ve vodní lázni, protože pokud použiju ten nejslabší "hořák" a nejnižší výkon, dělá se tak mírně, jak se mi to na plynu nikdy nepovedlo nastavit.
- mytí varné desky - deska není tak zahřátá jako klasická sklokeramika, takže ani přetečené jídlo z hrnce se nijak zvlášť nepřichytí. Jde očistit lehce hubkou na nádobí. K desce výrobci přikládací škrabku, ale za tři roky provozu jsem ji nepoužila.
- utečení tekutin z hrnce, rozlití po rovné desce - indukce se umí sama vypnout v případě přetečení. Ano, když něco přeteče, rozlije se to vůkol, ale taky se to snadno utře. Taky jde obložit hrnec utěrkou a dál pokračovat ve vaření, protože teplota, která okolo je, má pouze st.
U nás další výhody:
-zrušili jsme el. varnou konvici, protože voda se rychleji ohřála na indukční plotně.
-nemusíme tak hlídat děti, které pomáhají při vaření, protože i právě použitá ploténka je pouze horná a nezpůsobí popáleniny
-oproti plynu má možnost nastavení časovačů a vypnutí plotýnky - volím často při přípravě v tlakovém hrnci
- není kuchyň tak olepená, jako při vaření na plynu
- nemám spálené utěrky - to jsem měla při vaření na plyn. sporáku skoro pořád.
Odpovědět