Otázka
Odpověď
Re: Kažení vizovického těsta
29.9.2007 18:18:50 Markéta Lukáčová
Milá Hanko,
do vizovického těsta se také přidává trošičku octa a jedlé sody (měřeno na kapky a lžičky). Ten ocet by jako kyselina mohl možná ve Vašem problému, určitě ale nepočítejte s nějakým významným prodloužením trvanlivosti - jde zkrátka o potravinu. Já podobná těsta skladuji v čistých kovových plechovkách v lednici. Protože často pracuji s pšeničným škrobem a také neodhadnu vždy dopředu množství, přikapávám do něho pár kapek Septonexu a skutečně je znát malinké prodloužení času, než se začne v lednici chladit.
Hezké pečení přeje Majka
do vizovického těsta se také přidává trošičku octa a jedlé sody (měřeno na kapky a lžičky). Ten ocet by jako kyselina mohl možná ve Vašem problému, určitě ale nepočítejte s nějakým významným prodloužením trvanlivosti - jde zkrátka o potravinu. Já podobná těsta skladuji v čistých kovových plechovkách v lednici. Protože často pracuji s pšeničným škrobem a také neodhadnu vždy dopředu množství, přikapávám do něho pár kapek Septonexu a skutečně je znát malinké prodloužení času, než se začne v lednici chladit.
Hezké pečení přeje Majka