Otázka
Odpověď
Re: Rýžová kaše, maso, sůl
25.3.2003 17:50:33 Lada Kovářová
Milá Šárko,
zda zvolíte kaši instatní nebo klasicky vařenou je pouze otázka jednoduchosti přípravy. Nejlépe je střídat kaše instaní a domácí. V játrech a dalších vniřnostech se shromažďují zbytky škodlivin a proto nejsou pro malé děti příliš vhodné. I dospělí by měli vnitřností konzumovat pouze v malé míře. Vývary z kostí a vniřností, kterými se děti dřívě hojně krmily už od velmi útlého věku dnes nahradily zeleninové vývary nebo vývary z libového masa apod. Pro děti je kromě bílého masa vhodné i maso telecí (pouze kýta). O soli a jiných nevhodných přísadách v komerčně vyráběných výživách jsem již psala, řešení je nekupovat je nebo se smířit s tím, že je obsahují. Některé maminky je také míchají půl na půl s domácí stravou, čímž se právě to množství soli nebo cukru sníží. Jejich podávání bych volila v časové tísni.
Hodně úspěchů
zda zvolíte kaši instatní nebo klasicky vařenou je pouze otázka jednoduchosti přípravy. Nejlépe je střídat kaše instaní a domácí. V játrech a dalších vniřnostech se shromažďují zbytky škodlivin a proto nejsou pro malé děti příliš vhodné. I dospělí by měli vnitřností konzumovat pouze v malé míře. Vývary z kostí a vniřností, kterými se děti dřívě hojně krmily už od velmi útlého věku dnes nahradily zeleninové vývary nebo vývary z libového masa apod. Pro děti je kromě bílého masa vhodné i maso telecí (pouze kýta). O soli a jiných nevhodných přísadách v komerčně vyráběných výživách jsem již psala, řešení je nekupovat je nebo se smířit s tím, že je obsahují. Některé maminky je také míchají půl na půl s domácí stravou, čímž se právě to množství soli nebo cukru sníží. Jejich podávání bych volila v časové tísni.
Hodně úspěchů