Otázka
Odpověď
Sterilování, mícháná vejce a řízek
13.2.2003 14:19:58 Jarmila, dcera 22 měsíců
Četla jsem Vaši radu, jak sterilovat jídlo pro malé děti, pokud je třeba např. cestovat. Napadá mě v této souvislosti otázka, jak se liší koupený sterilovaný pokrm pro kojence a batolata od toho, který uvařím já? Také by mě zajímalo, zda takto upravené jídlo obsahuje ještě nějaké výživné látky, pokud je tak dlouho vařeno.
Ještě mnohem dříve jsem četla od Vás odpověď, že malým dětem rozhodně nedáváme míchaná vajíčka. Jasné je, že to není jídlo na každý den a já osobně je skoro nejím, tedy je nedávám ani dceři, ale když se nad tím zamyslím - co kromě cholesterolu je špatného na tom, když na VELMI malém množství olivového oleje připravím na teflonové pánvi míchaná vejce (bez uzeniny, třeba jen na troše cibulky nebo i bez ní nebo s trochou zeleniny)?
A naposled - čím je škodlivý smažený kuřecí řízek, pokud z něho po dosmažení sundám trojobal a dítěti dám jen maso (také je to reakce na jednu z Vašich dřívějších odpovědí)? Ptám se proto, že občas, když jsme nuceni jíst někde mimo domov a nabídka jídel není tak veliká, praktikuji tento způsob bez velkých výčitek svědomí. :-)
Děkuji předem za odpovědí.
Ještě mnohem dříve jsem četla od Vás odpověď, že malým dětem rozhodně nedáváme míchaná vajíčka. Jasné je, že to není jídlo na každý den a já osobně je skoro nejím, tedy je nedávám ani dceři, ale když se nad tím zamyslím - co kromě cholesterolu je špatného na tom, když na VELMI malém množství olivového oleje připravím na teflonové pánvi míchaná vejce (bez uzeniny, třeba jen na troše cibulky nebo i bez ní nebo s trochou zeleniny)?
A naposled - čím je škodlivý smažený kuřecí řízek, pokud z něho po dosmažení sundám trojobal a dítěti dám jen maso (také je to reakce na jednu z Vašich dřívějších odpovědí)? Ptám se proto, že občas, když jsme nuceni jíst někde mimo domov a nabídka jídel není tak veliká, praktikuji tento způsob bez velkých výčitek svědomí. :-)
Děkuji předem za odpovědí.