| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo?

 Celkem 12 názorů.
 Girili 


Téma: Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo? 

(20.4.2024 17:13:42)
Naše nejmladší se aktuálně stravuje bezmléčně a bezlepkově, v některých případech vlastní jídlo do školky nosím ráno, jako třeba teď, kdy budou buchtičky se šodó. BL buchtičky i bezmléčné šodó zvládnu, ale dá se udělat šodó ráno tak, aby jim to do oběda neztuhlo? Vařím to ještě pro další dítě, tak je to větší zodpovědnost, aby to za něco stálo. ~;)
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo? 

(20.4.2024 20:14:17)
Možná rýžový mlíko. Zkoušela jsem udělat pudink z rýžovýho mlíka a neztuhlo to nikdy.
 Girili 


Re: Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo? 

(20.4.2024 20:33:37)
Mám tu na to ovesné mléko, tak snad to bude fungovat stejně. ~;)
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo? 

(20.4.2024 20:41:12)
Těžko říct, z mandlovýho je normální puding.
 Ropucha + 2 


Re: Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo? 

(20.4.2024 20:51:03)
Na tekutině nezáleží, konzistenci dělá pevná složka.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo? 

(20.4.2024 21:13:12)
A jak je možný, že z rýžovyho mléka to zůstalo tekutý navždy (než jsem to vylila) a z mandlovýho je normální pudink? U obojího byla pevná složka vanilkový puding Amylon a 2 lžíce cukru. Postup vaření taky stejný.
 Ropucha + 2 


Re: Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo? 

(20.4.2024 21:39:41)
Inko, tak to netuším.
Podle mé zkušenosti bramborový škrob zahustí různé tekutiny stejně. Jestli může mít rýžové "mléko" nějakou specifickou vlastnost, fakt nevím.
 Ropucha + 2 


Re: Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo? 

(20.4.2024 20:49:23)
Záleží, jestli budeš vařit šodó nebo pudink, a záleží na hustotě.
Pudink že škrobového prášku bude mít větší tendenci po vychladnutí tuhnout, než šodó na bázi bešamelu.
 Girili 


Re: Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo? 

(22.4.2024 22:29:53)
Ropuchou, s bešamelem se nekamarádím, dělala jsem z pudinku. Míchala jsem s ním do vychladnutí a ztuhl jen částečně. Jíst se to dalo. 😉
 nekázanka 


Re: Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo? 

(22.4.2024 17:51:34)
Úplně nejpodobněji klasickému mléku se chová mléko hrachové, i má dost podobou chuť. Ale teda brutálně nadýmá... Ovesné by mělo být fajn.
 Girili 


Re: Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo? 

(22.4.2024 22:28:01)
Nekázanko, tak na hrachové mléko jsem nikde nenarazila. Vyzkoušeli jsme ovesné, rýźové, sójové, kokosové, mandlové... Lepší jsou typu barista, jak je tam přidaný tuk, je to takové mazlavější a podobnější mléku. Kokosové a mandlové jsou dobré do pečení, ale na přímou konzumaci moc aromatické. Nejlepší je asi ovesné typu barista z Lidlu. I cenově je srovnatelné s mlékem.
 nekázanka 


Re: Bezmléčné šodó - jak udělat dopředu, aby do oběda neztuhlo? 

(24.4.2024 16:13:47)
Hrachové mléko mají některé kavárny, obvykle tohle: https://www.puroshop.cz/rostlinne-napoje/sproud-barista/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIqP-CzYTbhQMVnDcGAB3J2g0jEAQYASABEgKJ_vD_BwE. Vážně výborné.

Já nejvíc pracuju s ovesným, chuťově mi vyhovuje a nemá ty hrachové efekty :-).

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.