Girili |
|
(20.4.2024 17:13:42) Naše nejmladší se aktuálně stravuje bezmléčně a bezlepkově, v některých případech vlastní jídlo do školky nosím ráno, jako třeba teď, kdy budou buchtičky se šodó. BL buchtičky i bezmléčné šodó zvládnu, ale dá se udělat šodó ráno tak, aby jim to do oběda neztuhlo? Vařím to ještě pro další dítě, tak je to větší zodpovědnost, aby to za něco stálo.
|
Ropucha + 2 |
|
(20.4.2024 20:49:23) Záleží, jestli budeš vařit šodó nebo pudink, a záleží na hustotě. Pudink že škrobového prášku bude mít větší tendenci po vychladnutí tuhnout, než šodó na bázi bešamelu.
|
Girili |
|
(22.4.2024 22:29:53) Ropuchou, s bešamelem se nekamarádím, dělala jsem z pudinku. Míchala jsem s ním do vychladnutí a ztuhl jen částečně. Jíst se to dalo. 😉
|
|
|
nekázanka |
|
(22.4.2024 17:51:34) Úplně nejpodobněji klasickému mléku se chová mléko hrachové, i má dost podobou chuť. Ale teda brutálně nadýmá... Ovesné by mělo být fajn.
|
Girili |
|
(22.4.2024 22:28:01) Nekázanko, tak na hrachové mléko jsem nikde nenarazila. Vyzkoušeli jsme ovesné, rýźové, sójové, kokosové, mandlové... Lepší jsou typu barista, jak je tam přidaný tuk, je to takové mazlavější a podobnější mléku. Kokosové a mandlové jsou dobré do pečení, ale na přímou konzumaci moc aromatické. Nejlepší je asi ovesné typu barista z Lidlu. I cenově je srovnatelné s mlékem.
|
nekázanka |
|
(24.4.2024 16:13:47) Hrachové mléko mají některé kavárny, obvykle tohle: https://www.puroshop.cz/rostlinne-napoje/sproud-barista/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIqP-CzYTbhQMVnDcGAB3J2g0jEAQYASABEgKJ_vD_BwE. Vážně výborné.
Já nejvíc pracuju s ovesným, chuťově mi vyhovuje a nemá ty hrachové efekty .
|
|
|
|
|