Černá kronika |
|
(11.12.2023 18:22:56) V dětství tohle cukroví mamka dělala, ale recept bohužel nemám. Našla jsem jich několik na netu, ale občas dole v diskuzi čtu, že se na plechu roztekly. Ostatní recept chválí. I na jiných stránkách s trochu jiným poměrem někdo zmiňuje tohle roztečení. Nemáte někdo zaručený fígl, jak tohle cukroví udělat, aby se povedlo? Je to toto cukroví https://www.toprecepty.cz/recept/16719-moje-prvni-sadlove-kolacky/
|
Avi+ |
|
(11.12.2023 19:46:32) Mě přijde, že se musí péct opatrně, na nízkou teplotu. A nebo že by záleželo na sádle?
|
Monika |
|
(11.12.2023 20:02:44) Podle mého se těsta roztékají tím víc, čím jsou mastnější. A nejspíš fakt není sádlo jako sádlo (a tedy ani není mouka jako mouka), takže člověk by měl asi mít představu o správné konzistenci těsta a případně trochu upravit poměr. Mně se obvykle úplně nevydaří cukroví, které dělám jen podle receptu, aniž bych kdy viděla nebo dokonce sama vyzkoušela skutečný průběh přípravy.
|
|
Bouřka |
|
(12.12.2023 17:43:45) Já bych naopak řekla, že by se měly rychle zapéct, aby se právě neroztekly teplem, 150 mi pak přijde málo. Sádlo asi taky bude hrát roli.
|
Bouřka |
|
(12.12.2023 17:55:10) Jsem projela řádku receptů a ty teploty jsou různé od 150 do 180. Blogerky, které je měly pěkné a určitě vyfocené svoje udávaly spíš 180, cca 12 minut. Tak bych prubla tu vyšší teplotu. Já je zkoušela jednou před lety, neroztekly se, zato jsem je připekla. Se svojí ""díkybohuževůbecfunguje"" troubou to zatím zkoušet nebudu, termostat už si dělá, co chce.
|
Senedra |
|
(12.12.2023 18:44:29) Hlavně, jak jsou tmavé, tak se pekelně blbě zjišťuje.jestli jsou už hotové. Většinou jednu sundám z plechu a posuzuju. Když se zadaří, tak z těsta udělám i rohlíčky ( a když mi zbyde citronová poleva, tak v ní namočím konce) a na tácu to pak vypadá, že máme víc druhů.
|
|
|
|
|
|