Manul |
|
(4.6.2023 21:32:59) Byla jsem dnes na na bezinkach, něco nasuším ale taky jsem chtěla udělat sirup a limonádu. Jak se totiž dělá jen 1 do roka, nemám v tom takovou praxi, takže teď jen čekám, až mi zchladne ta převařená voda - dle receptu. Může mi, prosím někdo vysvětlit, proč se do těchto receptu voda převařuje, když do ní stejně dám bezinky nasbírané někde mezi poli?
|
Pam-pela |
|
(4.6.2023 22:36:35) Taky bych tipla bakterie, ale ty samozrejme mohou sedet spis v tech bezinkach . Neni to nejaky stary recept? To me zajima, proc… jestli to nekdo fakt vi
|
Manul |
|
(4.6.2023 22:42:22) No, je to skoro ve všech receptech, ale možná se od doby potenciálně znečištěných studní jen bezmyšlenkovitě opisuje.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(5.6.2023 6:58:38) No moc bych si iluze o zlepšení kvality vody se d dob studní nedělala Což o to, ony ji vodárny krásně vyčistí, pošlou ji do světa čistou, zdravou, nezávadnou, ale pak vede potrubím, které zase nedostává tolik péče, co by mělo Stačí třeba nedávné informace o tom, jak si lidé snížili teplotu vody v bojlerech a začala se v nich tvořit (tuším) legionella...
|
|
|
|
A. Andrs |
|
(5.6.2023 7:11:14) A ty bezinky dáváš ještě do té horké nebo až do studené? Promiň jsem neuměl ohledně dělání šťávy, tak se ptám.
|
Ráchel, 3 děti |
|
(5.6.2023 8:15:39) dává se až do vychladlé
|
|
|
Lenka Pražanda |
|
(5.6.2023 9:57:06) Kvůli bakteriím. Stejně jako musíš pak ještě horkou vodou vysterilizovat tu lahev, ve které se sirup uchovává. Když to dáš rovnou do natočené nesterilní vody, do druhého dne to začne hnít.
|
|
|