| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kimči

 Celkem 22 názorů.
 libik 


Téma: Kimči 

(19.11.2021 11:29:58)
buď se moje dosavadní pokusy sežraly dřív než došlo k náležitému kvašení nebo mám tentokrát něco blbě.

Zelenina voní, hezky vypadá, ale nálev je lehce vazký a dělá provázky. Co to je? Mám to vyhodit? (čínské zelí, mrkev, celer, sůl)

Případně prosím o vaše tipy a zkušenosti~x~
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Kimči 

(19.11.2021 12:15:54)
To se odslizne. Prostě se ti tak namixovaly brebery při kvašení.
 libik 


Re: Kimči 

(19.11.2021 12:27:42)
Takže je to jedlý?~5~ Super
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Kimči 

(19.11.2021 13:05:02)
Jedlý to bude, a možná i přechodný :-) Když ne, tak to holt vyhodíš.
Může bejt, žes dala málo soli.
Rýžovou pastu jsi asi nedávala, tak v tom to nebude, že by jí bylo moc.
Možná jsi to měla v teple - já dávám rovnou do zimy, není to jak kvasit zelí.
 libik 


Re: Kimči 

(19.11.2021 12:28:32)
No, jenže 4 -5 lžic kimči v mém městě stojí 130 Kč~d~
 Půlka psa 


Re: Kimči 

(19.11.2021 15:19:02)
Taky mi to doma nejde. Kupuji přes e shop. Ve městě, kam jezdíme na nákup, je taky hodně drahý. Přes e shop sice taky stojí přes stovku, ale je ho půl kila.
 Martina, 2 kluci 


Re: Kimči 

(19.11.2021 13:05:24)
Vůbec nevím, jak poradit s provázkama.
Já dělám nálev na kimči pro MM cca jednou měsíčně, míchám česnek, zázvor, kurkumu, rybí omáčku, hnědý cukr - vše v mixéru na hladkou omáčku. Den předem namočíme cinsky zelí do nálevu (1 l vody, 2 lžíce soli), pak scedíme, propláchneme, dodáme další = redkev, cibuli, dodáme pastu a smícháme. Pak je to na lince cca dva dny, pak v lednici libovolně dlouho.
Chilli papričky nedáváme, on nejí pálivý jídla.
 libik 


Re: Kimči 

(19.11.2021 13:52:57)
taky někdy dělám opravdové (asijské), ale tohle mělo být přírodní pro děti a marody.
 Len 


Re: Kimči 

(19.11.2021 13:13:54)
Stalo se mi to jednou, snedla jsem to, ziju:-) Pokud ti to neni neprijemny na chut nebo jiny smysl, tak je to jedly.

Kimchi mam v lednici porad, akorat ananasove me zklamalo, ten ananas v tom byl hrozne ostry. A naucila jsem se, ze je lepe kvasit rovnou v lednici, chutna to vic jako z korejske restaurace nez kvasene v teple. Ted mam jednu archivni rok starou lahev, ujidam si pomalicku~:-D
 libik 


Re: Kimči 

(19.11.2021 13:53:29)
Len, ananas vzbudil mou zvědavost
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Kimči 

(19.11.2021 14:12:07)
Holky a fakt vám to chutná ? Já se to pokusila ochutnat několikrát, když je to zdravý a moderní, a přišlo mi to odporný. Nejedl to ani manžel a ten sní fakt všechno. Bylo to z různých zdrojů, ne moje výroba.
 libik 


Re: Kimči 

(19.11.2021 14:14:08)
Mně to chutná moc
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Kimči 

(19.11.2021 14:22:05)
A jako co to má chutnat ? Mně to chutná jako zkažená zelenina.
 libik 


Re: Kimči 

(19.11.2021 14:24:21)
tak luxusní je ta verze co popisuje Monika (zázvor, rybí omáčka, česnek, chilli, třtinový cukr, sůl,,), to bych se nebála servírovat královně.

A jinak je to křehčí a stravitelnější než běžná zelenina~d~

Zkaženou zeleninu moc nejím, tak nemohu sloužit:-), ale zeleninu jako takovou do sebe cpu dost.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Kimči 

(19.11.2021 14:41:09)
Tak já to ještě někdy zkusím.
Zeleninu jím nejvíc "holou", nemám ráda ani ocet a sůl, rybí omáčku už vůbec ne. Nejím ani okurkovej salát
 Len 


Re: Kimči 

(19.11.2021 18:07:48)
Chutna mi to moc, uplne nejvic s ryzi, ale klidne i k chlebu. Delam doma, mam vsechny ty originalni suroviny a nedelam moc silne, moc te papriky a rybi omacky to muze zkazit. Ja tedy miluju vse kysane, kysane zeli je nejvetsi pochoutka od detstvi, v zime ho cpu uplne vsude. Jinak kyselene salaty taky nejim, ani ty okurky s octovou zalivkou, ani cokoliv s balsamicem. Je to jina kysela chut.
 Monty 


Re: Kimči 

(19.11.2021 16:55:01)
Napiš mému manželovi, ten je na kimči expert. ~;)
 Saamajna 


Re: Kimči 

(19.11.2021 16:56:08)
Kimci miluju a delam tak 2 roky.
Prave tenhle tyden jsem poprve delala letosni a na rozdil od drivejsich let jsem si obstarala ty pravy korejsky papricky. A sice ty jemny, ne ty ostry.
Vubec se to neda srovnat, je to uzasna tepla chut a voni to "kourove". NE UZENE, KOUROVE!
~w~
Byl to trochu problem je sehnat, kontejnerovy lode z Asie maji holt zpozdeni...
Ale vyplati se to, opravdu!

Rezept je podle te koreanky, co je na ni odkaz na "zkvaseno.cz".
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Kimči 

(19.11.2021 17:02:40)
Jo, souhlas, chce to ty paprikové vločky (gochugaru). Voní paprikovějc než paprika :-)
 Martina, 3 synové 


Re: Kimči 

(19.11.2021 17:33:42)
Musí to být úplně bez přístupu vzduchu. Korejci zakopávají hrnce s kimči do země. Na dlouho, vlastně na celou zimu, postupně vykopávají a jedí. ~w~
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Kimči 

(20.11.2021 12:55:35)
V pondělí 22.11. je Dem kimči
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pali-jako-cert-a-jeste-vic-pachne-presto-se-stava-svetovym-hitem-180931#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=mBHV2smA6FT-202111201252&dop_id=180931&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
 Saamajna 


Re: Kimči 

(20.11.2021 17:07:55)
Diky za info a odkaz!

Mmch ta fotka v odkazu je "spatne", spravny original kimchi ma diky tem paprickam cervenou barvu! Na te fotce je jenom nejaka nalozena zelenina..

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.