darinaa |
|
(20.8.2020 18:22:12) Je tady někdo kdo opravdu s jistotou zavařuje v troubě?
Chtěla bych zavařit zeleninovou čalamádu. Pročítám recepty a nějak nepobírám poměr mezi zavařováním v troubě při 180C 30a více minut a v zavařovacím hrncem při 80C od pár jednotek minut.
Jednu várku už jsem zavařila teda nějak, byly to okurky, ale než mi začaly sklenice bublinkovat při 180C trvalo skoro hodinu, prostě se mi to nezdá. Troubu mám dobrou, hodně peču a regulace teploty se mi zdá v pořádku. Nálev byl z lednice to možná byla chyba... Jak zavařujete vy?
|
Fern |
|
(20.8.2020 21:43:07) Mam klasiku zavar.hrnec asi hlinikovej?,ale ne ten velky,ale takovy prijemne velikosti,asi polovicni.a varim na sklokeramice,vetsina kompotu,atd.se zavaruje na 80st. cca 20 min a je to proste rychlovka. Kdyz si vezmu,kdybych mela cekat,az trouba dosahne 180 st a pak dalsich 30 min. Jak pises - se musi elektromer fakt protacet,a pak teda ten cas,kdy mas klasiku zavarovani nepomerne rychlejsi.
|
darinaa |
|
(20.8.2020 22:38:19) No právě že nevím, jestli v této zábavě budu pokračovat, zda mi to stojí za to pořizovat další bebechu do baráku. Ony už jsou dnes krásné ty hrnce.
|
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(20.8.2020 22:11:59) Celý život zavaruju v troubě. Nálev vždy dávám horký, pak 15 min na 150 st.(spodek i vrch), následuje 20 min. na 100 st. jen spodek. Dávám do trouby do vyššího pekáče, zaleju horkou vodou z kohoutku, cca 2-3 cm vody.
|
darinaa |
|
(20.8.2020 22:36:37) Takže vyhřeješ troubu na 150, horký nálev, voda v pekáči taky horká, jakmile vložíš sklenice tak měříš těch prvních 15 minut bez ohledu na to co se vevnitř děje - neděje? Bublinky sleduješ?
|
Martina, 2 kluci |
|
(20.8.2020 22:41:58) Přesně tak. Bublinky nesleduju, zavařovala tak moje babi i mami, jsem úplně klidná. Po vyndání z trouby obrátím víčkem dolů a nechám zchladnout.
|
|
|
Fern |
|
(21.8.2020 14:29:14) Hm, takze delsi a hl. Mnohem drazsi procedura v te troube. Urcite to tva babicka a mamka nemusely za sociku resit,energie byly za babku,ale ted propeces majlant,pokud teda alespo nejedes na nocni proud
|
Martina, 2 kluci |
|
(21.8.2020 14:33:24) Klid, nemusíš mít obavy o můj rodinný rozpočet, zavaruju tak ob rok pár třešní, nikdo nic nechce. Huntujeme finance nákupem čerstvého
|
|
darinaa |
|
(21.8.2020 16:21:47) Fren 150C po dobu 15ti minut a následně 100C dalších 20 je v mojí celoroční spotřebě naprostý pakatel i kdybych zavařovala 10x za sezonu. S takovou spotřebou neupečeš ani buchtu ani maso.
|
|
|
|
Marika Letní |
|
(21.8.2020 0:39:15) Vzduch vede teplo hůř než voda, proto to v troubě trvalo déle, ne?
|
|
Koníček mořský |
|
(21.8.2020 17:38:03) Zavařuju taky jen a jen v troubě. Pokud teda zavařuju. Ale dělala jsem tam všechno okurky, cibulky, řepu, kukuřici, čalamádu,houby, ovocné kompoty... Umeju sklenice, nacpu surovinu, zaliji svařeným (horkým) nálevem, zavíčkuju. Naskládám na hlubší plech s 2 cm vody, a tak jak psala Darinaa, zavařím. Horké vyndám a otočím, vychladlé uklidím a je plná špajzka zavařených věcí. Nemusím nic měřit, sledovat a hlídat. Ani spotřebu elektřiny. Vždy se podařilo, vydrželo a chutnalo.
|
|
|