Stáňa * |
|
(29.5.2020 9:46:02) Chtěla bych konečně vyměnit smaltované nádobí ještě z výbavy za nerezové. Na trhu je ale strašně moc různých značek.
Mohly byste mi, prosím, poradit nějakou konkrétní značku, se kterou jste spokojeni? Díky
|
neznámá |
|
(29.5.2020 9:51:28) Fissler, je to darda, ale jsou výborné. Postupně měním vše nerezové za Fissler.
|
|
caira (Vojta1/03,Mates11/04) |
|
(29.5.2020 10:58:09) Důležité je, aby byly nádoby (hrnce) celé nerezové. A to i uši. Měla jsem pár s plastovými, a brzy se zničily.
|
Fern |
|
(29.5.2020 11:50:23) Jestli pak uz jste slysely o faktu,ze v berezovych hrncich se nema vaRit/skladovat kysele jidlo,napr.segedin. Ja mam taky jeste smaltovane hrnce co jsem si koupila do vybavy a opecovavam je. Jednu dobu jsem si dokoupila nejake hrnce z nerezu,ale kdyz je treba obnovit,tak uz jedine smalt.proc kupovat predrazene hrnce
|
Stáňa * |
|
(29.5.2020 12:12:00) S tím kyselým jídlem to snad platí o hliníku, ne?
|
Fern |
|
(29.5.2020 17:20:23) Nene,o nerezu prave.
|
KoproFka |
|
(30.5.2020 8:24:25) Tak to jsem nikdy neslyšela.... vždyť nerez máš třeba i příbory... A cim u vás, Fern, jite?? Jako alternativu vim ze nekdo ma stříbro, dřevo (kamaráda ma svou osobní sadu stříbrných příborů, brácha zas používá dřevěné lzice), hliník je pase tedy, ale jinak fakt nevím, čím nerez u priboru nahradit Nebo u priboru to neva?? Vadí přímo jen to vaření??
|
neznámá |
|
(30.5.2020 8:34:23) Myslím, že je to blbost. Nerezové nádobí používají i profesionální provozy a většina jídel je kyselá, kdyby reagovalo, tak není tak rozšířené.
|
|
|
|
|
|
|
Mariana +2 |
|
(30.5.2020 12:13:31) Mám WMF a jsou super. Cenově ovšem vyšší. Záměrně jsem nekupovala sadu, ale jednotlivé hrnce a i z různých kolekcí, každý na něco jiného. Jsem s nimi zcela spokojená. Ušlechtilá ocel je super, a úchytky nepálí. Většinou se dají používat i do trouby.
Třeba jeden velký mám z kolekce Function 4, ten je super na slévání, a na dlouhodobé vaření vývaru, přes to nastavení poklice se může nechat unikat pára. Uvažuju že tento typ koupím ještě jeden menší. U ostatních je to pak spíš o tvaru. Z dalších značek je podobně dobrý Zwilling.
A určitě skvělá značka je Fissler, ale ty jsou ještě kapku dražší. Fissler sice momentálně žádný nemám, ale kdysi jsem měla od nich naprosto skvělý a nesmrtelný tlakáč, bohužel jsem ho musela dát pryč při přechodu na indukci. Značku považuju za výbornou, možná další případný hrnec koupím od nich.
Když jsem vybírala dívala jsem se ještě na značky KitcheAid a Mauviel ale ty už mi přišly hodně drahé.
Ale lze určitě lovit i v levnějších vodách, mám třeba ještě od Tescomy hrnec Vision a funkčně zcela OK, ucha nepálí, akorát bych asi volila jinou sérii raději s celonerez poklicemi.
|
|
|