Kornelia |
|
(4.4.2020 8:46:03) Aké máte skúsenosti? Mám vyhodiť steaky od minulého cca septembra? A čo kuracie kúsky na polievku - majú možno aj rok...
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(4.4.2020 8:50:57) Kuřecí vydrží rok určitě. A poznáš to. My jednou likvidovali mrazák a nevěděli jsme přesné stáří. Kuřecí mohlo být odhadem jsme si pak říkali rok a půl a upečený bylo pěkně hnusný. Můj muž to teda sežral, ale pro mě to bylo nechutný. Ale nic mu nebylo.
|
|
kachna_ |
|
(4.4.2020 8:57:54) Poznám na chuti: Králík - max měsíc, pak se to maso začne chuťově měnit Ryba - to samé, ale třeba file mi nevadí. Nepoznám a při -18 s klidem použiju vepřové, hovězí, kuřecí
Takže já bych to uvařila, steaky s omáčkou a polívku bych kdyžtak dala psům, zdravotně to je podle mě OK.
Pokud máš v mražáku -6, vyhodila bych to.
|
Kornelia |
|
(4.4.2020 9:27:29) Dik... takže podľa toho, čo píšete - uvariť a uvidíme? To neviem, či nebude lacnejšie, keď to vyhodím Ešte uvidím či niekto napíše skúsenosť, ktorá by mi viac vyhovovala inak, ja neviem, koľko mám v mraziaku
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(4.4.2020 9:31:50) Dej tam teploměr. Já bych to nevyhazovala.
|
Kornelia |
|
(4.4.2020 9:34:30) no jedine tak, papiere od tej 10 ročnej chladničky s mraziakom isto už nemám.
|
|
|
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(4.4.2020 9:30:53) Králík vydrží určitě tak 3 měsíce. Kupovali jsme před Vánoci 10 ks a ještě jsme teď koncem března brali posledního a byl dobrý. Ryba je mražená hnusná vždy. Ale já jsem zmlsaná, MM a dcera rybaří, takže my jedině kapříka čerstvého, jeden málo, nejlíp 2 A pstroužky jezdíme kupovat do sádek a hned zpracováváme.
|
Kaipa |
|
(4.4.2020 9:51:15) margotko, už jsem to tady psala - jeden rybář mi poradil dát rybu do plastové krabičky, celou zalít vodou a potom zamrazit. A ryba je výborná, nenechávám ji tam tedy moc dlouho, ale myslím, že bys nic nepoznala.
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(4.4.2020 9:58:17) Dobře, díky, zkusíme. Bohužel teď nemáme povolenky, neboť náš zkostnatělý svaz, kde jsou v čele lidi 70+, to teď neumí zařídit. Jak je mi to líto, když na procházce vidím na břehu řek rybáře...
|
neznámá |
|
(4.4.2020 11:44:36) My to zkoušeli a stejně to nění ono. To si spíš udělej nějaké jezírko, kde ti vydrží ryby živé.
ALe asi je to o chuti, mě třeba kuře z mrazáku nevadí, ale nepozřu kupované, to je divná hmota. A třeba jehněčí nám z mrazáku taky chutná, ale záleží na plemeni. Teď krmímpsům nějakou kříženku a ta byla hnusná čerstvá natož z mrazáku, mrazák nějak znásobil skopovou chuť i pach.
|
|
|
|
kachna_ |
|
(4.4.2020 9:52:55) Margotko, však proto píšu, že já to poznám. Anebo mě napadá, že to může být tím rozdílem mezi kupovaným a domácím? Domácí jehněčí taky mrazím jen v sebeobraně, na lepších jídlech to poznám (na česnekových omáčkách ne).
|
|
|
|
Fern |
|
(4.4.2020 9:20:04) Klidne rok, melo by tam ale byt minus 18 st
|
|
Katka a 2 výrostci |
|
(4.4.2020 9:25:52) Závadné to nebude, ale bude to znát na chuti. Určitě nedělat jako minutku (hlavně ty stejky), ale zpracovat do déle vařeného jídla a´la falešní ptáčci s ostřejší omáčkou, guláš atd...
|
Kornelia |
|
(4.4.2020 9:33:33) Vidíš, do guláša, to je nápad diky ženy.
Kuracie stehná si nechám na gril - aj tak sa to griluje vyše hodiny a jem to len ja. Stejky nakrájam do guláša. Kúsky kože, chrbty a pod. skúsim na tú polievku. Tá snáď nebude hnusná... A zistím, koľko stupňov mám v mraziaku
|
|
|
Stáňa * |
|
(4.4.2020 9:38:40) Že září mám kuře v mrazáku taky. Koupila jsem jich tenkrát víc na BIO farmě a naporcovala do mrazáku. Zrovna včera jsme měli kuře na paprice. Bylo to výborné.
Hovězí, opět bio, mám v mrazáku běžné rok. Ale nedělám tedy steaky, většina je rostena, guláš nebo zadní kýta. Vepřové cca 9 měsíců, pak mi nechutná. U něj to na chuti poznám.
|
|
kachna_ |
|
(4.4.2020 9:55:17) mě docela zaujalo, že každý máme nějaké jiné maso, u kterého poznáme zmražení
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(4.4.2020 11:39:33) mám to taky tak, u vepřového to nijak zvlášť nepoznám, ale mražené kuře je podle mne hnusné a mražená ryba taky (nemluvím o rybích prstech, to není ryba nebo o rybích polotovarech) rybu jsem vzala na milost až když jsem ochutnala mraženou ve vodě, ta mi chutná
|
|
|
|