(14.1.2020 17:25:17) Tušíte někdo, jak je to s poškrábanou keramickou vrstvou u hrnce, jestli se to dá bez zdravotních rizik používat? Tak nějak jako asi tuším, že ne, ale za zeptání nic nedám a strejdy gůgla se asi ptám špatně. Dík moc.
(14.1.2020 19:36:21) Necha, necha se pouzivat i poskozena smaltovana nadoba. Akorat ti holt casem zrezne zelezne jadro. Ja mam poskozene smaltovane nadoby uz i derave, pouzivam je ke shromazdovani kompostovatelneho odpadu. Az doslouzi uplne, nahradim je necim jinym.
(14.1.2020 19:53:33) Používat poškozené smaltované nádoby je dost špatný nápad. Smalt přímo na ocel nechytne, proto je tam kobaltová mezivrstva a při odštípnutí smaltu se z ní pak do jídla uvolňuje toxický kobalt.
(14.1.2020 19:59:43) Keramické povrchy se obvykle napékají přímo na ocelový korpus bez kobaltové mezivrstvy, ale různí výrobci to dělajé různě, kdyžtak si to zjisti u firmy, od kteér to nádobí máš. Pokud tam mezivrstva není, tak kontakt jídla s ocelí žádný významný problém nepředstavuje.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.