Octomilka |
|
(21.10.2019 20:17:30) Ahojky, tady se ví všechno Vydrží teď udělaná smaženice z hub v lednici do druhého dne? Nebo se máme na noc přecpat k prasknutí (to mi přijde rizikovější, než to dojíst zítra) A pokud vydrží do zítra, tak lze ji poté ohřát v mikrovlnce nebo raději zítra ji jíst jen studenou? Díky!
|
Katka a 2 výrostci |
|
(21.10.2019 20:26:00) Ja s muzem druhy den ohrata jidla z hub tedy bezne jíme.Ale casto ctu ze se to ohrivat nema.....tak si vyber..
|
|
Katka a 2 výrostci |
|
(21.10.2019 21:02:02) Delam to jako ta tvoje kamaradka - vecer houby pokrajim a podusim,z casti si udelame smážu a druhy den dam dalsi cast treba do gulase...
|
|
Balbína |
|
(21.10.2019 21:27:33) Tvrde kousky - pekne hribky, pancaky, lisky - ocistene, neumyte jsme nechavali v lednici do 2. dne. Dele asi ne. Zase jsme nikdy nedavali syrove houby do mrazaku.
|
Fern |
|
(21.10.2019 22:27:31) Ja trebas syrove houby do mrazaku davam x let,jeto v poho po zdrav.strance ale spis je praktictejsi je davat do mrazaku uz podusene: -zaberou mnohem min mista -houby zpracujes pekne najednou a nemusis je dusit pokazde,kdyz je potrebujes
|
|
|
Marika Letní |
|
(21.10.2019 22:17:05) Celý týden bych asi syrové houby nenechala, ale 2 dny klidně, možná 3. Známá dokonce syrové houby mrazí, já měla za to, že mají být podušené.
|
|
Koníček mořský |
|
(22.10.2019 8:33:31) Syrové houby bych nechala max.do druhého dne. Dle mých zkušeností jde kvalita hub rapidně dolů. V houbách nastupují zrající procesy, stárnou a bují v nich další houby, které nejsou vidět. A to je vidět na těch houbách. Nevypadají hezky ani dobře. Houby poměrně rychle "odkvétají" a nedá se tomuto procesu zabránit.
Tepelně upravené houby je trochu jiná, řekla bych. Povařením se proces zrání zastavil, takže smaženici z lednice bych se druhého dne vůbec nebála. Ohřála bych a s chutí snědla. Jídlo, které chci požívat v dalších dnech, se musí rychle zchladit, aby se nerozběhly divné procesy. Ohřátá jídla z hub jsem jedla již mnohokrát.
|
|
|