Len |
|
(20.10.2018 21:21:07) Mam rada zvlastni chute, hlavne spojeni sladkeho se slanym. Bezne jim slane bramburky s jogurtem a tak. Zde zminovane hranolky s majonezou mi prijdou jako uplne normalni, jim to tak od detstvi, s cim jinym to jist? Letos jsem v Holandsku ochutnala hranolky se syrovou omackou, to je teda jeste lepsi.
Bramburky s prichuti stromu jsem jeste nemela, zapatram
|
*Kate |
|
(20.10.2018 21:27:55) Dlouhou dobu jsem snidavala toasty zapečene s hermelínem a potrene ostruzinovou marmeládou. Nepovažuju to za divnou kombinaci, jen mi to tedy Len připomněla.
|
neznámá |
|
(20.10.2018 22:02:04) Jé, zapečené tousty se sýrem s nějakou marmeládou miluji, to jsem myslela, že jím jenom já. Nebo slanou čokoládu a karamel, to taky zbožňuji. Nebo teď ulítávám na pečeném mase s hruškama, zrovna mám připravenou kachnu s hruškama, že ji v noci strčím do trouby.
Dřív jsem ujížděla na kupovaném toustu. Chleba s vlašskými ořechy, hermelín a fíková marmeláda. Akorát už jsem na něj dlouhou dobu nenarazila, asi nás na něm ujíždělo málo.
Aj ty octové brambůrky mám ráda. Jo a zjistila jsem, že vaříme neobvyklé jídlo, kapr na majoránce. Kapr, hodne do zlatova orestované cibule na měsíčky, máslo, sůl a hodně majoránky. Vše se peče v troubě.
|
|
|
EvaMarie |
|
(20.10.2018 21:43:55) V Holandsku mi zprvu přišla divná kombinace hranolek s arašídovou omáčkou (pindakaas), je to takový naředěný a obvykle nepálivý satay. Ale těší se to velké oblibě u místních.
|
|
Marika Letní |
|
(20.10.2018 21:51:20) Hranolky s kečupem. Pokud vím, tak majóneza k nim vůbec běžná nebyla. I v mekáči dávali jen kečup a až později se objevila majonéza.
|
Len |
|
(20.10.2018 21:52:44) Marko, u nas teda byly hranolky s majonezou davno pred McDonaldem, v osmdesatych letech.
|
|
neznámá |
|
(20.10.2018 22:04:56) Já znám od dětství hranolky pouze s tatarkou, doma jsme k nim dělali vždy domácí majonézu. Naopak kečup jsme moc nekupovali, nějak jsme ho nepotřebovali a nepotřebujemem k životu, kečup je chuť kterou zas nechápu já.
|
Len |
|
(20.10.2018 22:08:51) Taky nechapu kecup, nemam ho rada. Pikador s horcici a hranolky s majonezou (tatarkou). Kecup nepripoustim
|
Katka a 2 výrostci |
|
(20.10.2018 22:14:11) Len, ty jsi od Budějc ? Že ten pikador....
|
Len |
|
(20.10.2018 22:15:32) Katko, jo, primo z Budejc.
|
Katka a 2 výrostci |
|
(20.10.2018 22:22:40) Já měla kolegyni z Budějc a od ní to právě znám
|
Veverka. |
|
(21.10.2018 13:21:39) A jak jináč říct pikadoru? Když je to pikador?
|
|
|
|
|
|
|
TaJ |
|
(21.10.2018 13:51:52) Neznámá, to já zas mám kečup ráda a nemusím vůbec hořčici, takže k párku nebo buřtům si dávám kečup ...na hranolky klidně kečup i tatarku dohromady, ale ten kečup jedině takový ten sladší...žádný ostrý a tak...
|
|
|
neznámá |
|
(20.10.2018 22:07:43) A u nás je nejoblíbenějšá vyprošťovací snídaně, volský oko, topinka s česnekem a tatarka. Nějaký hranolky s tatarkou mě pak nemůžou rozhodit.
|
|
TaJ |
|
(21.10.2018 13:55:23) Marko, k hranolkům se snad nedává majonéza, ale tatarka, ne? To jsou pro mě dvě dost rozdílné věci...majonézu si dám leda tak do salátu, nebo do pomazánky...
|
|
|