Epepe |
|
(14.10.2018 21:55:35) Můžu jedině poradit českou alternativu, co dělávala moje prababička. Jíme to skoro ke všemu. Jsou to placky z PH mouky, sádla, soli a malé ka. Babička je pekla na plotně, já na sucho na pánvi.
Ale jsou to spíš čapátí, než naan.
|
libik |
|
(14.10.2018 22:40:49) Epepe, nevíš, jak se tomu říkalo? Moje babi je dělala taky a nějak se to jmenovalo..
|
byvala radka |
|
(15.10.2018 9:27:59) menovalo se to placky pak jsou ještě zeláky - z nakrouhaného syrového zelí, hrubé nebo polohr. mouky a vejce a soli, nasucho na plotně pečené
|
libik |
|
(15.10.2018 12:56:06) Já nevím, babička byla jazykozpytec, užívala pro tato jídla nadřazené přídavné jméno "tutajská", což jsem nikdy nikde jinde neslyšela a ani nevyguglila, počítám, že i ty moukové placky nějaké jméno měly.
|
|
|
Epepe |
|
(15.10.2018 13:08:06) My tomu říkáme chudé placky. (Jako by byly chudé, když je tam sádlo a mléko.)
|
|
|
Analfabeta |
|
(15.10.2018 12:44:35) Co to je "malá ka"?
|
Rodinová |
|
(15.10.2018 12:48:17) Mléka, ze by ... ?
|
|
|
|