Ropucha + 2 |
|
(6.12.2017 18:41:11) Koupila jsem těsto asi dvakrát, když byly děti malé a každá ušetřená minuta mi byla dobrá a také za účelem dětského patlání. Složení jsem četla, podezřelý margarín tam byl, také nějaké aroma, ale vcelku nic horšího, než když koupíš sušenku. Cukroví jsem promazala domácí marmeládou a mělo úspěch. Od té doby už těsta nekupuji, ale kdyby mi zase z nějakého důvodu teklo do bot, klidně koupím. V supermarketu ne, ale v místní cukrárně, kde se mi tehdy osvědčilo.
|
Len |
|
(6.12.2017 18:56:51) Valkyrko, pro mne je Hera podezrely tuk Ale treba by se mi s Herou vanocka tak nerozjela. Urcite za to muze ma setrivost a tim padem pouziti anglickeho masla misto francouzskeho
|
Stáňa * |
|
(6.12.2017 19:23:41) V čem je anglické máslo horší?
Dřív jsem z Hery pekla, možná ještě tak 5 let dozadu. Teď mívám vždy 1 v ledničce jako železnou zásobu, kdybych neměla máslo, přece jen vydrží dlouho. Na cukroví to na chuť poznam, v nějaké buchte v teste moc ne. My to máme tak, ze většinou v pondeli nacnu máslo a zbytek o víkendu použiju na pečení.
|
Len |
|
(6.12.2017 20:27:52) Stano, zda se mi, ze ma jinou strukturu, jinak se maze, kraji. Ne tak ciste jako francouzske nebo danske, ktere je podobne maslu z Madety. Jde teda o Tesco maslo, nevim, jak jsou na tom jina anglicka masla.
|
Stáňa * |
|
(6.12.2017 20:44:51) Tady třeba německé prodávané v Lidlu mekne mnohem dříve než české např. Tatra. Přitom bych řekla, ze je stejně kvalitní. Mimalne mš stejný obsah mlecneho tuku.
|
Vítr z hor |
|
(6.12.2017 20:57:44) Tatra ma vic tuku nez ostatni bezna masla. Dokonce vic nez vetsina francouzskych masel, ktera jsou zase tucnejsi nez ta nase bezna.
|
|
Simeona+3 |
|
(6.12.2017 21:05:53) Muze to byt technologii vyroby masla http://tn.nova.cz/clanek/velke-srovnani-masel-ktera-jsou-mekka-a-ktera-tvrda-jako-kamen.html
|
|
|
|
|
|
Pruhovaná |
|
(6.12.2017 20:01:24) Já ji přestala používat, páč je jen ze samýho palmovýho tuku. Fuj.
|
|
Ropucha + 2 |
|
(6.12.2017 21:02:18) Valkýro, mně to přijde legrační zejména ve srovnání s kupováním různého hotového pečiva. Pokud se člověk ofrňuje nad Herou nebo nad kupovaným těstem a také nikdy v životě nekoupí sušenku, koláček, zákusek, dort ... tak to dává smysl. Pokud ale občas tu sušenku, koláček nebo dort koupí, tak domácí pečivo z Hery je vedle toho pořád téměř ryzí eko-bio potravina. Já dbám na složení stravy hodně, z důvodů zdravotních i etických, ráda peču vymazlené moučníky z pečlivě vybraných surovin, ale když mě tlačí čas, koupím holt v Lidlu listové těsto z palmového oleje a výčitkami se netrýzním.
|
Stáňa * |
|
(7.12.2017 7:04:55) Presne ☺ proto nemám výčitky s jednou Herou pro případ noue v ledničce. Na složení potravin koukám, ale když dostanou děti od babičky "ledovou cokoladu" což jakjsem zjistila s cokoladou nemá vůbec společného, pročež to taky přejmenovali na cukrovinky, tak se nehroutim. A hnusné to je. Mimochodem, byla "ledová čokoláda" vždy tak hnusná nebo se změnil a receptury?
|
|
|
Persepolis |
|
(7.12.2017 8:48:58)
|
|
|