Snapeová |
|
(24.11.2017 21:55:01) Rozhodly jsme se s dcerou, že dědovi upečeme cukroví. Diagnozu má poměrně krátce, tak trochu tápeme. Čím nahradíme kladicý cukr? Umělá sladidla mají divnou pachuť. Existuje něco chuťově lepšího? Je nutné místo bílé mouky použít nějakou zdravější alternativu? Díky
|
culík +1 |
|
(25.11.2017 10:27:18) Brezovy cukr - lze koupit v lekarnach.
|
Snapeová |
|
(25.11.2017 11:49:41) Díky, to vypadá zajímavě.
|
|
|
TiNiWiNi |
|
(25.11.2017 12:55:39) Nejvíc se cukru podobá erythritol, co se sladkosti týče a poměru možství.
|
|
Kja |
|
(25.11.2017 15:46:56) Já mám dobrou zkušenost s fruktózou. Těsto se chová trošku jinak, ale chutná to dobře a nemá žádnou pachuť. Jen je poněkud dražší než cukr.
|
Snapeová |
|
(25.11.2017 17:25:23) Podle seznamu, který dostal o lékaře fruktózu nesmí :-(
|
|
|
Mariana +2 |
|
(26.11.2017 20:13:16) Xylitol neboli březový cukr, chutná i vypadá úplně stejně jako cukr, používám už celkem dlouho,(má to údajně lehce projímavé účinky, ale nic zásadního na sobě nepozoruji) http://www.dumbylinek.cz/prirodni-sladidla-a-cukry/147/sweet-nature-xylitol-prirodni-sladidlo-1-kg
Erythrit (Erythritol) je podobný jen z jiného zdroje, taky chutná i vypadá jako cukr http://www.dumbylinek.cz/prirodni-sladidla-a-cukry/146/sweet-nature-erythtit-prirodni-sladidlo-1-kg
Používá se ještě stévie, ale ta mi chuťově na slazení nevyhovuje - cítím tam pachuť. Ale jedla jsem z ní cukroví a to mi chutnalo.
Ještě je kokosový cukr, ale ten jsem zatím nezkoušela.
Podívej se tady: http://www.dumbylinek.cz/308/prirodni-sladidla-a-cukry
|
|
|